Hårda ord mot SSK: ”Riktade hot mot föreningen och utpekade spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Det har riktats hot mot SSK efter att herrlagets resultat inte har gått vägen. Nu vill supportergruppen vända den negativa trenden med ett möte mellan supportrar och ledningen.

Det har varit hårda ord och upprörda känslor efter att spelsäsongen inte gått vägen för SSK. Nu säger klubbdirektören Mats Pernhem att han har fått vända sig till polisen efter att kritiken mot honom har gått över gränsen.

–  En del material har jag lämnat vidare till polisen för genomgång för jag tycker man ska hålla sig innanför ramarna, säger han i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Mikaela Gustavsson, supporterklubbens ordförande.

Även supporterklubbens ordförande Mikaela Gustavsson bekräftar hoten mot SSK.

– Det har varit riktade mot förening och utpekade hot mot enskilda spelare. Stämningen i sociala medier har inte varit bra och det är en allmän upprördhet över att det sportsliga inte har gått vägen, säger hon.

Möte mellan klubben och supportrar

Mikaela Gustavsson är kritisk till att supportrarnas åsikter har övergått till hot.

– Det är många som älskar den här föreningen och det väcker känslor, men att det går överstyr är absolut inte rätt väg att gå såklart, säger hon.

I dagarna har supporterklubben skickat ett öppet brev till SSK och bett om att få ett möte där de kan få svar på sina frågor och förbättra stämningen i klubben.

– Vi välkomnar den typen av initiativ. Vi har löpande kontakt med supporterklubben och jag tycket det ska bli trevligt att ha ett bra och öppet möte, säger Mats Pernhem till klubbens hemsida.

Mötet är planerat att äga rum under nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer