Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i bageriköket i Weda och se de unika tårtorna. Foto: David Nilsson Hamne

Hemmafru i Irak – nu tårtmästare i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Shireen Nawwara flydde Irak år 2007. Efter några år i Södertälje bad en kompis henne att baka en tårta. Det blev början på en stor livsförändring.

– Alla sa till mig ”baka en till” och ”en till”, säger hon.

Det är 20 år sedan invasionen av Shireen Nawwaras hemland. Åren efter följde en farlig tid i Irak. Shireen flydde till Sverige och här började hon försörja sig på sin hobby.

– I Irak bakade jag ofta till familj och vänner. Men här i Sverige finns det fler möjligheter för oss kvinnor, säger hon.

”Lättare i Södertälje”

– Det var lättare att starta eget i Södertälje, eftersom jag kunde prata arabiska med de flesta. Men det skulle ha varit bättre att först praktisera på ett ställe där man pratar svenska, säger hon.

Idag har hon tillsammans med en delägare expanderat verksamheten, där de bland annat bakar specialbeställda tårtor till köpare långt utanför Södertäljes gränser.

I klippet får du följa med in i Shireens bagerikök se de gigantiska tårtorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.