Karins katalysator stals i Östertälje – vill se övervakningskameror

Uppdaterad
Publicerad

I veckan parkerade Karin Westerberg Kindgren vid pendeltågsstationen i Östertälje. När hon återvände var bilens katalysator avsågad. Nu vill hon se kameraövervakning över den stora parkeringsplatsen.

Katalysatorn sköter bilens avgasrening. Enligt Södertäljepolisen Mikael Alfredsson har problemet med katalysatorstölder ökat markant.

– Förra året ökade bildelsstölderna generellt, men det som sticker ut och stjäls mest är just katalysatorer. Det är ädelmetallerna i dem som man vill åt.

Två män greps på samma parkering

På onsdagen kunde polisen gripa två män misstänkta för stöld. På samma parkering där Karin blivit av med sin katalysator dagen innan.

– Ja, det var i samband med en kontroll. Annars är det svårt att vara överallt och sådana här stölder sker på stora parkeringar, oftast under nattetid, säger Mikael Alfredsson.

Kan övervakningskameror hjälpa?

– Vid parkeringar kan det hjälpa. Men det är mer en kommunal fråga.

Se Karin Westerberg Kindgren berätta om stölden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.