Nu tar Victoriahem tillbaka uppgifter om att hundar ska avlidit i lägenheten. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

”Var ett internt missförstånd” – Victoriahem tar tillbaka uppgifter om avlidna hundar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen missade att underrätta hyresvärden att avspärrningen av en lägenhet upphävts. Nu tar Victoriahem tillbaka uppgifter om att hundar ska avlidit i lägenheten.

– Det stämmer inte att det var några döda hundar i lägenheten, säger Eddie Juhlin på Victoriahem.

I april 2021 hittades en person avliden i en bostad i Södertälje. Polisen inledde då en förundersökning om mord och spärrade av lägenheten.

Svea hovrätt beslutade att häva avspärrningen. Men det dröjde åtta månader tills fastighetsvärden fick tillgång till lägenheten, efter att de gjort egna efterforskningar.

Victoriahem tar tillbaka uppgifter om avlidna hundar

I en tidigare version av den här artikeln rapporterade SVT Nyheter Södertälje om att två hundar ska ha dött i lägenheten efter att polisen höll avspärrningen för länge. Men, Victoriahem tar nu tillbaka uppgifterna gällande de avlidna hundarna.

– Det visade sig vara ett internt missförstånd. Det stämmer inte att det var några döda hundar i lägenheten när vi fick tillgång till den, säger Eddie Juhlin på Victoriahem, till SVT Nyheter Södertälje.

Uppgifterna om skadestånd för sanering och hyresbortfall stämmer inte heller, enligt Eddie Juhlin, som säger att Victoriahem endast fått skadestånd för bortfallen hyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.