Foto: Trädgårn

Hundratals besökte Trädgårn i helgen

Publicerad

För första gången hakade Trädgårn i Södertälje på den årliga Aptitrundan i Sörmland. Det betydde hundratals besökare under helgen.

Men framförallt betydde det hundratals med besökare som gjorde annat än att bara handla.

– Oftast har ju besökare ärenden hit, men nu verkar det som att man också har haft en tanke om att komma ut i naturen och även lära sig något, till exempel om hur purjo växer, säger Ulf Engström på Trädgårn.

– Man har tagit sig tid att lyssna, fika, ta en lätt lunch och sedan plocka sin grönkål. Jag tror att det ligger i begreppet Aptitrundan.

Blivit en del av Aptitrundan

Trädgårn har tidigare år arrangerat höst-och skördemarknader men i år har man alltså blivit en del av Aptitrundan som har ett 60-tal hållplatser i hela landskapet.

– Folk tar sig från Stockholm och hit för grönsaker, fikon och jordgubbar. Sedan drar man vidare till Nykvarn kanske för vin och ost för att sedan fortsätta mot Mariefred till exempel.

Aptitrundan i Sörmland

Aptitrundan är Sörmlands största matevent med ett 60-tal platser i hela landskapet som förra året tog emot ungefär 35 000 besökare.

Närmaste platserna för en Södertäljebo i år var Trädgårn i Södertälje, Järna bageri och Turinge ost och vin.

Arrangerades av Sörmlands matkluster under helgen för nionde året i rad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.