Foto: Lise Åserud/TT

Ikea på väg att etablera i Almnäs

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje kommun och Ikea har skrivit under ett intentionsavtal som ger företaget möjlighet att innan 31 augusti 2023 köpa mark i Almnäs.

Totalt omfattar avtalet 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet. Möbeljätten planerar att använda marken till en ny 41 000 kvadratmeter stor distributionscentral.

– Tack vare avtalet kan vi nu genomföra en rad olika tekniska utredningar som krävs för att IKEA ska kunna fatta beslut om nästa steg, säger Hanna B Broman, kundchef på IKEA i ett pressmeddelande.

”Fantastistk roligt”

– Det känns fantastiskt roligt att Ikea väljer Södertälje, som har ett mycket strategiskt viktigt läge i Sverige. Detta gör att Stockholm syd, Almnäs fortsätter utvecklas i hög takt med företag som väljer att etablera sin verksamhet här, säger Michael Johansson, etableringsstrateg på Södertälje kommun, på kommunens hemsida.

I februari slog Schenker upp sin nya paketterminal i Almnäsområdet. Se när SVT fick en rundvanring i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.