Nuri Kino, grundaren av ”A demand for action”, räknar pengar från insamlingsbössorna i Södertälje tillsammans med volontärerna Juliyet Jacob och Fahmi Aphram på organisationens kontor i Södertälje. Foto: Karin Fallenius/SVT

Insamling i Södertälje hjälper behövande i Syrien

Publicerad

Det började som en lobbyorganisation för att ge en röst åt utsatta kristna minoriteter under Syrienkriget. Men de senaste fem åren har också insamlingar i form av bössor, SMS-donationer och lokala galor i Södertälje gjort organisationen till en viktig biståndsaktör som stöttar utsatta med mat och medicin på plats i mellanöstern.

– Bössorna påminner Södertäljeborna om nöden, och nöden har inte blivit mindre, säger Nuri Kino, grundaren av ”A demand for action”, som tillsammans med volontärer sköter allt från en litet kontor i centrala Södertälje.

SVT följde med när ”A demand for action”-volontärerna tömde bössorna i Södertälje och hälsade på hos grundaren Nuri Kinos lilla kontor på Nygatan. Se reportaget i videon ovan.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.