Hör mer om misstagen som många unga gör: ”Kollar man i sociala medier, där många unga hänger, så har följarantalet ökat väldigt mycket”. Foto: SVT/TT

Unga hittar börsen via Facebook: ”Sett folk som förlorat hundratusentals kronor”

Uppdaterad
Publicerad

Fler unga än tidigare började spara i aktier under 2020, visar en rapport från Euroclear Sweden.

– Från ett lokalt perspektiv, utifrån de jag umgås med i Södertälje, är det många som intresserat sig på senaste tiden, säger William Eriksson, vice ordförande i Unga aktiesparare Södertälje.

Unga aktiesparares lokala avdelning i Södertälje har omkring 70 medlemmar. De riktar sig till unga, upp till 28 års ålder, som vill lära sig mer om sparande och investering.

– Intresset för våra event har ökat under pandemin. Vi har kört digitala webbinarium under pandemin och de har varit väldigt populära, säger William Eriksson.

I klippet berättar William Eriksson om misstaget som många unga gör efter att de hittat börsen via sociala medier: ”Jag har sett folk som förlorat hundratusentals kronor”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.