David Winerdal (KD) på nya Södertälje IP. Foto: Maja Flygt

Invigningen skjuts upp – men Winerdal (KD) är nöjd med nya IP

Publicerad

Invigningen var tänkt att hållas kl 13.00 på lördagen – men fick i sista stund ställas in och kommer nu slås ihop med invigningen av den intillliggande multihallen som väntas vara klar i januari.

Sedan 2016 har bygget hållit på och på fredagskvällen hålls den första tävlingen på nya IP, anrika Kringelkastet. Tävlingen var planerad att hållas på lördagen och då ville kommunen passa på att officiellt inviga den nya arenan. Men på grund av för få deltagare i kombination med att en del kastare hellre ville tävla på fredagen då det är sista dagen att kvala till VM flyttades tävlingen.

Kommunen valde då att ställa in invigningen och skjuta fram den till i vår när även den intillliggande multihallen ska vara klar.

Tillsammans har de två projekten kostat 206 miljoner kronor.

– Investeringen kommer att tjäna många Södertäljebor många år framöver, säger David Winerdal (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Se mer i klippet ovan där David Winerdal (KD) kommenterar satsningen på nya IP och multihallen samt motiverar varför det är värt att investera 206 miljoner i projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.