Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om det speciella brödraparet som skådespelarna Mariam Namow och Jonay Pineda Skallak gestaltar i klippet. Foto: Jonas Holmberg/Oktoberteatern

Jonay Pineda Skallak i pjäsen ”Kastor min bror” i Södertälje – om barn och gängkriminella

Publicerad

Vad har grekisk mytologi gemensamt med dagens unga som dras in i gängkriminalitet? Det temat tas upp i Oktoberteaterns nya föreställning.

– Det som är bra med den här föreställningen är att det är fokus på varför man hamnar där, säger Mariam Namow, en av skådespelarna.

Med Kastor min bror framförs en klassiker ur den grekiska teaterkonsten fast i en modern inramning. Den handlar om kärlek, brödraskap, kriminalitet och att allt är möjligt.

– Om man går i högstadiet och är på väg mot ett dåligt håll, så kanske det inte krävs så himla mycket för att förändra sin bana som man tror. Den historien ville vi skriva, säger Jonas Holmberg, regissör och en av manusförfattarna av föreställningen tillsammans med Simon Mezher.

Under lördagen är det premiär och skådespelarna Mariam Namow och Jonay Pineda Skallak intar scenen som två bröder.

Starta videon för att höra mer om vad föreställningen handlar om och se ett smakprov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.