Personal på kafé i Södertälje hanterade livsmedel med plåster på fingret. Foto: TT

Kafé kritiseras – hanterade livsmedel med plåster på fingret

Uppdaterad
Publicerad

Efter en miljöinspektion på ett kafé i Södertälje kommun konstaterades en rad brister. Orsaken tycks, enligt Miljökontoret, vara personalens brist på utbildning.

Miljökontoret noterade bland annat att personalen hanterade livsmedel utan handskar och med plåster på handen, vilket kan innebära risk för smittspridning. Man upptäckte också att instickstermometern inte rengjordes och att dörren vid varumottagningen stod öppen.

Enligt Miljökontoret saknar personalen utbildning och nu kräver man att kaféet vidtar åtgärder för att undvika risken för smitta, förorening och skadedjur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.