Fem personer som samtliga räknas som ”strategiskt viktiga” personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket har gripits. Enligt poliskällor till SVT kommer en av de anhållna att begäras häktad. Foto: TT

Känd ledarfigur från Södertäljenätverket anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Enligt poliskällor är en känd ledarfigur med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket en av de fem personer som greps vid en polisinsats i veckan.
Han kommer troligtvis att begäras häktad senast på torsdag, uppger källor för SVT.

En av de personer som har anhållits av polisen i samband med en insats under tisdagen är en känd ledarfigur inom det så kallade Södertäljenätverket. Han är nu anhållen misstänkt för grova utpressningar mot affärsinnehavare i Södertälje och våldsamt upplopp. Personen kommer troligtvis att begäras häktad senast på torsdag, uppger poliskällor för SVT.

”Strategiskt viktiga” personer

Under tisdagen greps fem personer mellan 27 och 54 år i centrala Södertälje efter en polisinsats. Samtliga personer har kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket. Enligt polisen är personerna viktiga för polisens arbete mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. Fem personer som samtliga räknas som ”strategiskt viktiga” personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket har gripits.

Personerna som greps under tisdagen anhölls misstänkta för bland annat allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott, grov utpressning samt försök till grov utpressning. Insatsen var en del av Södertäljepolisens Tore 3 satsning som är polisens arbete mot den organiserade brottsligheten i staden.

Arbetar mot organiserade brottsligheten

Polisen i Södertälje har arbetat mot den organiserade brottsligheten i olika insatser sedan 2010, då flera uppmärksammade grova brott inträffade i staden. Alla insatser har burit namnet ”Tore” men har haft olika inriktningar.

Vid Södertäljenätverkets upplösning dömdes flera personer för flera brott varav ett var det uppmärksammade dubbelmordet vid spelklubben Oasen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Insats mot organiserad brottslighet i Södertälje

Mer i ämnet