Foto: SVT

Klart: Telgehuset får samma ägare som Kringlan

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Telgehuset köps upp av Stadsrum – samma ägare som tidigare i år köpte Kringlan och gamla ”McDonaldshuset”.

”Förvärvet av Telgehuset sker helt i linje Stadsrums investeringsstrategi när vi nu utökar vår närvaro i Södertälje” säger John Strand Transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter AB i ett pressemeddelande.

Telgehuset har brottats med tomma lokaler men företaget understryker att fastigheten nu är ”nästintill fullt uthyrd”.

Köpte Kringlan i somras

Det var innan sommaren som Telge fastigheter sålde Kringlan och ”McDonaldshuset” till Stadsrum fastigheter. Företaget berättade då att man planerade att göra ett hotell, med eventuell plats för någon typ av kulturellverksamhet.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande, Håkan Buller (S), välkomnar beskedet.

– Jag ser otroligt positivt på det. Det var en av de sakerna som vi sa när Kringlan såldes – att vi ville hålla en stabil och långsiktig ägare som också var beredd att öka sitt bestånd och köpa fler fastigheter i centrum, säger han och fortsätter:

– Vi ser ett problem med att utveckla området kring gågatan i synnerhet utifrån att det är en fastighetsägare till varje kåk.

”Positiva till kommunens planer”

Enligt pressmeddelande tar företaget över Telgehuset nu på fredag.

”Vi är mycket positiva till kommunens ambitioner och planer för centrala Södertälje och tillsammans med Kringlan och Marenplan kommer Telgehuset vara en viktig del i vår fortsatta utveckling av de centrala delarna av staden.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.