Se den rörliga grafiken på hur nuvarande Lunakvarteret kan komma att delas upp i fyra mindre block i framtiden och Lars Greger (MP) om arbetet. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Klubbat: Lunagallerian rivs – så kan nya kvarteret se ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu har stadsbyggnadsnämnden klubbat igenom planbeskedet för rivning och ombyggnad av det mögelskadade Lunakvarteret. En arkitekttävling kommer nu att utlysas för att ta fram flera alternativ på utformningen. Men redan i planbeskedet finns skisser på hur man tänker sig att kvarteret delas upp i fyra mindre delar med gångstråk emellan.

– Vi får nya verksamheter i centrum, vi får nya gator och vi får mer grönska, säger Telge Fastigheters ordförande Lars Greger (MP) som i dagsläget inte kan svara på hur lång byggtiden kommer vara och inte heller om man kommer kunna hitta ersättningslokaler till alla verksamheter.

– Det finns ju inte en motsvarande galleria dit vi kan flytta alla verksamheter, så det är klart att det är en utmaning, säger han.

Lunagallerian

Ingen klar plan för biblioteket

Biblioteket är ju en utrymmesmässigt stor verksamhet. Finns det några tankar där redan nu?

– Nej, jag får nog återkomma till biblioteket. Men det är ju en viktig del som vi behöver ha med i arbetet framåt nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lunagallerian

Mer i ämnet