SVT:s reporter på plats vid olyckan: Tre personer har förts till sjukhus med allvarliga skador. Foto: Klara Klintbo Skilje

Kollision mellan fordon – tre män allvarligt skadade

Uppdaterad
Publicerad

Det var under måndagsmorgonen stopp på E4 i södergående riktning efter en trafikolycka mellan Hallunda och Salem. Larmet om en olycka mellan två fordon kom in klockan 05.21 på måndagsmorgonen.

Tre personer, samtliga vuxna män, har förts allvarligt skadade till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter. En förundersökning gällande bland annat grov vårdslöshet i trafik har inletts.

– Det finns just nu brottsmisstanke om grov vårdslöshet i trafik, andra brottsmisstankar kan jag inte gå in på, säger polisens presstalesperson Per Fahlström på tisdagen.

Polisen avbröt stoppförsök

Strax innan olyckan ska en polispatrull ha försökt stoppa en av de inblandade bilarna på ett annat ställe. Enligt polisen framfördes fordonet så vårdslöst att försöket avbröts.

Är det en svår bedömning att avgöra om man ska fortsätta följa efter en bil som kör fort – med tanke på olycksrisken?

– Ja. Det görs en bedömning utifrån trafikintensiteten, hastigheten och vilket brott personen i bilen misstänks för, säger Per Fahlström.

Olyckan ska utredas

Händelsen kommer att utredas av åklagare.

– Det görs rutinmässigt i sådana här fall, säger Per Fahlström.

Enligt Trafikverkets hemsida var det under måndagsmorgonen mycket stor påverkan på trafiken.

Polisen kan på tisdagsförmiddagen inte kommentera skadeläget för de inblandade i krocken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.