Kommunen missnöjd med SL:s prioritering

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår utbyggnationen av pendeltågstrafiken. Men Södertälje kommun vill att även busslinjerna 748 och 749 ska få ökade turer eftersom trycket på dessa är stort.

– Om jag reser ensam går det bra men har jag med mig barnvagnen blir det lite kaos för det finns få platser och mycket folk, säger Hoda Benjoude som ofta åker med buss 748.

Under morgonrusningstrafiken är det vanligt att resenärer får köa för att komma på bussarna 748 och 749 och ofta blir bussarna så pass fulla att passagerare får stå upp vilket är en risk för säkerheten.

Södertälje kommun är missnöjd med att SL tycker att bussarna enbart är ett alternativ till pendeltågstrafiken eftersom det ger bussarna lägre prioritet.

Kommunen ger uttryck för sitt missnöje i ett remissvar till SL.

SL säger att man inte kan ge några besked förrän utredningen är klar, men att man lyssnar på alla synpunkter som kommer in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer