Kommunala pensionärsrådet kritiserar bland annat att det nya äldreboendet i Lina skjuts fram. Foto: SVT/Jessica Gow/TT

Pensionärsrådets kritik mot kommunen: ”De lyssnar inte på oss”

Publicerad

Kommunala pensionärsrådet, KPR, riktar kritik mot kommunen angående vård- och omsorgsboenden. De tycker inte att det finns en långsiktig plan kring hur man ska lösa platsbristen för de äldre i behov av omsorgsboende. I videon svarar äldreomsorgsnämndens ordförande.

En del av kritiken gäller det nya utlovade äldreboendet i Lina. Det skulle ha stått klart år 2021 med 54 nya platser, men det blir försenat med två år.

Pia Sjöstrand (S), ordförande i äldreomsorgsnämnden.

Men enligt KPR kommer det ändå vara för litet om planerna inte görs om, då mängden äldre med behov av boende kommer att ha ökat fram tills dess.

– Vi är precis lika besvikna som KPR att det planerade äldreboendet i Lina har blivit framskjutet, säger Pia Sjöstrand (S), ordförande i äldreomsorgsnämnden, som tror att Södertälje kommer ha löst platsbristen hos äldreboenden år 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer