Foto: TT

Kommunens satsning på vintercyklister fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

50 stycken dubbdäck kommer att delas ut från kommunen till de som har anmält sig till projektet Vintercyklisten. Syftet med projektet är att locka folk till att använda sin cykel under vintern.

Förra året startade kommunen projektet Vintercyklisten, där kommunen delade ut dubbdäck till de cyklister som lovade att cykla minst nio km i veckan. I år fortsätter satsningen, allt du behöver göra för att få dubbdäck är att anmäla dig hos kommunen och lova att du kommer cykla minst tre kilometer om dagen tre gånger i veckan.

Maria Wikenståhl, projektledare för Vintercyklisten Foto: SVT

– Förra årets cyklister cyklade på väldigt bra, alla utom två fullföljde projektet. Vi fick även bra feedback från vintercyklister som uppskattade kampanjen, säger Maria Wikenståhl, projektledare för Vintercyklisten.

”Utvärderar varje år”

Förra året sökte 140 stycken till de 40 platser som erbjöds, i år har man utökat med ytterligare tio platser.

– Vi utvärderar varje år om vi tycker det känns värt att fortsätta med projektet, förra året var det ett stort intresse därför fortsätter vi i år igen, säger Maria Wikenståhl.

App som loggar cykelfärden

För att se om cyklisterna verkligen cyklat de nio km som krävs i veckan, använder sig deltagarna av en app som loggar färdvägen.

Paketet Vintercyklisten

Varje paket kostar 700kr per deltagare och i det ingår:

1. En uppsättning med dubbdäck

2. Ett däckbyte

3. Ett startpaket med saker som underlättar vintercykling, exempelvis reflexer

4. Tips och inspiration

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.