Föraren på bilden är inte densamma som körde ner i isen i Bårsjön. Foto: TT

Fastnade med fyrhjuling i isen- nu anmäls föraren

Uppdaterad
Publicerad

Jägaren var på jakt i naturreservatet när han hittade en fyrhjuling nerkörd i isen på Bårsjön. Bredvid hittades en kapad gran och nu anmäls föraren.

Den 12 februari var en jägare ute vid Bårsjöns naturreservat. Vid sjön siktade han en terränghjuling som hade kört fast i isen. Dessutom hade en gran kapats i närheten.

Föraren kom tillbaka

Efter samtal till polisen fick jägaren numret till fordonsägaren. Jägaren ringde då upp föraren som tillbaka till platsen och försökte bärga fyrhjulingen.

När jägaren undrade vad han hade gjort i skogen svarade föraren, som är i medelåldern, att man ”inte behöver vägar med en sån här” och syftade på fyrhjulingen.

Tråkig attityd

Dessutom refererade han till allemansrätten. En allemansrätt som inte gäller då marken är både privat och ett naturskyddsområde sedan tretton år tillbaka.

I jägarens skrivelse till länsstyrelsen beskriver han föraren som ”trött efter bärgningsförsöket” och med en ”tråkig attityd”.

Nu har länsstyrelsen anmält mannen för följande: brott mot områdesskydd, otillåten miljöverksamhet samt brott mot terrängkörningslagen inom Bårsjöns naturreservat i Nykvarns kommun.

I jägarens skrivelse till länsstyrelsen betonar han också att man har sett en ”ökad tendens” av liknande körningar i skogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.