Var fotbollscupen ska spelas är ett frågetecken, enligt Marita Lärnestad (M). Foto: TT.

Kritik mot fotbollscupen – kommunen oenig om bidrag

Uppdaterad
Publicerad

Flera partier i kommunstyrelsen var emot att ge bidrag Södertälje international football cup, SIFC. Enligt Moderaterna finns det en del oklarheter kring cupen.

– Det finns många frågor som vi inte fått svar på, säger Marita Lärnestad (M), gruppledare i Södertälje.

För två veckor sedan togs ett beslut att Södertälje kommun ska bidra med totalt 500.000 kronor, ytterligare ett år, varav Destination Södertälje står för 100.000 kronor.

Men från Moderaternas sida så är man kritisk till hur cupen är organiserad, både turneringen i sig och den ekonomiska delen.

– Vi har inte fått något underlag på de två tidigare åren om hur det har gått. Vi har heller inte fått någon ekonomiskplan inför årets cup. Var cupen ska spelas är också ett frågetecken, säger Marita Lärnestad (M).

Marita Lärnestad (M). Foto: Södertälje kommun

Nöjd med rapport

Men enligt Staffan Jonsson, chef på Kultur- och fritidskontoret, har en presentation från arrangören lämnats in inför årets fotbollscup.

– De har lämnat in en rapport på fyra sidor som förklarar hur cupen ska genomföras, säger han.

Och det är tillräckligt?

– Den presentationen är väldigt omfattande.

LÄS MER: Fotbollscupens arrangör svarar: Politikerna måste fråga

Den 10:e juli sparkar Södertälje international football cup igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.