Södertäljekrogen Crocs inn tvingas stänga av smittskyddsskäl

Uppdaterad
Publicerad

En dag efter att Södertälje kommun förklarat att man är nöjda med situationen på Södertäljes krogar kommer beskedet att krogen Crocs inn tvingas stänga. Det har smittskyddsläkaren i region Stockholm beslutat efter rapporter om trängsel på krogen.

Efter att miljökontoret och polisen inspekterat krogen vid tre tillfällen, senast i helgen så hade man grava anmärkningar mot hur verksamheten bedrevs. Rapporterna beskriver både trängsel och stående servering. Smittskyddsläkaren bedömer att krogen inte uppfyller de krav som finns och tog igår ett beslut om omedelbar stängning.

Krogen måste nu redovisa hur man tänker uppfylla kraven i smittskyddsföreskrifterna innan det kan bli aktuellt med ett beslut om man får öppna verksamheten igen.

– När de kan öppna igen beror ju helt på vilka åtgärder som krogen gör och hur snabbt det sker, säger Per Follin smittskyddsläkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.