Foto: SVT

Krossade fönster på stadshuset – döms till stort skadestånd

Publicerad

En man i 30-årsåldern bosatt i Södertälje kommun döms av Södertälje tingsrätt att betala ett skadestånd på mer än en halv miljon kronor efter att ha slagit sönder fönster på Södertälje stadshus och ytterligare en av kommunens fastigheter. För detta döms han för grov skadegörelse.

Det var i november förra året som mannen med hjälp av en yxa först slog sönder fönsterrutorna på en lokal som tillhör kommunens enhet för försörjningsstöd. Dessa skador uppgick till ett värde av drygt 200 000 kronor och för det döms han för skadegörelse.

Därefter gick han vidare till Södertälje stadshus och fortsatte krossa fönsterrutor, den här gången till ett värde av närmare en halv miljon kronor. För det döms han för grov skadegörelse.

Ville protestera

Kort efter att han slagit sönder fönsterrutorna ringde han till polisen och erkände att det var han som hade begått brotten. I förhör har han sagt att han en månad innan händelsen fått avslag på en ansökan om socialbidrag och att han ville protestera mot detta.

Mannen döms att betala ett skadestånd till Telge Fastigheter på totalt 545 505 kronor plus ränta. Dessutom döms han till skyddstillsyn och ska genomgå vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer