Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Familjen Amanoel har rest hela vägen från Upplands Väsby till Södertälje för att besöka festivalen. Foto: kovan Alshawish/svt

Kulturfestivalen Hubo Telge hålls för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har den assyriska kulturfestivalen Hubo Telge gått av stapeln. Flera föreningar och personer har engagerat sig i år, och det har funnits många aktiviteter för barn och unga.

– Vi förväntar oss runt 5000 besökare under helgen, säger Abir Tasci, styrelseledamot i assyriska föreningen Södertälje, som arrangerar festivalen.

Ambitionen är att Hubo Telge-festivalen ska bli hela Södertäljes kulturfestival och i år har ett stort antal lokala föreningar och verksamheter bjudits in.

Under helgen har en mängd kulturaktiviteter pågått på festivalen, bland annat scenframträdanden, livemusik, dansuppvisningar och utställningar. Även samhällsnyttiga verksamheter, som kommunens familjestöd, polis och räddningstjänst, har varit på plats för barn och unga att bekanta sig med. Allt sker i kärlekens ”Hubo” tecken.

– Festivalen är till för alla Södertäljebor som vill känna en stolthet över sin stad och samhörighet med olika grupper. Vi tänker att det borde finnas ett intresse för andra att också få ta del av vår kultur, säger Abir Tasci, styrelseledamot i assyriska föreningen Södertälje, som arrangerar festivalen.

Något för alla

För arrangörerna har det varit viktigt att skapa en festival där alla besökare upplever att det finns något som väcker deras intresse.

– Det kan vara att man är konst- eller litteraturintresserad, eller gillar assyrisk sång och musik eller om man helt enkelt bara vill komma hit för att leka och roa sig, säger Abir Tasci.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.