Skatteverket har dödförklarat en kvinna som dog i Syrien sommaren 2016. Foto: TT

Kvinna dog för två år sedan – nu dödförklaras hon av svenska myndigheter

Publicerad

Sommaren 2016 reste en kvinna i 60-årsåldern till ett sjukhus i Syrien. Hon avled kort därefter i cancer, men något dödsbevis i original nådde aldrig svenska myndigheter. Nu, drygt två år senare, väljer Skatteverket att dödförklara henne.

Det är maken, bosatt i Södertälje, som ansökt om att hans avlidna fru ska dödförklaras av Skatteverket. Tidigare i år konstaterade Skatteverket i ett beslut att ”det förelåg en hög grad av sannolikhet” för att kvinnan var död och man gick därför vidare med ansökan.

Skatteverket har uppmanat kvinnan, eller någon annan som kan lämna upplysningar i ärendet, att kontakta dem. Eftersom ingen ny information om kvinnan kommit in till Skatteverket har man nu tagit beslutet att dödförklara henne och att hon anses ha dött sommaren 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.