Hyreslägenheter som allmännytan släpper för intresseanmälan i Södertälje i början av våren. Foto: SVT

Lägenhetssläppen står som spön i backen

Publicerad

Nu i vår är det många hyreslägenheter inom allmännyttan i Södertälje kommun som släpps. Nytt och fräscht, men dyra hyror eftersom det är nyproduktion och i några fall även högre standard.

SVT Nyheter Södertälje har rapporterat om att det i år färdigställs 604 lägenheter i kommunen. Det är både privata och kommunala bostadsprojekt.

Och nu i början av våren är det nästan 120 nya lägenheter inom allmännyttan som släpps för intresseanmälan för de som står i kommunal bostadskö hos Telge Bostäder. Det gäller både projekt som blir klara i år och mer långsiktiga projekt.

Först till kvarn på Stockholmsberget

Bostadsprojektet Fornbacken med sju lägenheter, där pågår intresseanmälan nu i dagarna.

Hölö med 27 lägenheter, anmälan startar i mars.

Hovsjö, Granövägen, har 10 lägenheter klara för anmälan nu i februari.

Och Stockholmsberget med hela 72 lägenheter öppnar för anmälan i början av mars.

För Stockholmsberget gäller det dock att  anmäla sig snabbt, eftersom ”först till kvarn” gäller. 54 av lägenheterna går till den som anmäler sig först – inte till den som har längst tid i bostadskön.

Privata bostadsprojekt

På den privata sidan finns flera byggprojekt som blir klara under året och som har släppt eller släpper ett stort antal lägenheter efter hand.

Dessa projekt är Lejonet, Sländan etapp 1, Repet 4 (ombyggnad), Sillen 3 och Enegården (sista etappen, ombyggnad).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.