Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter ytterligare en skjutning i Södertälje säger boende till SVT:s reporter på plats att de nu vill flytta därifrån. Se bilder från brottsplatsen i klippet. Foto: Annie Månsson/SVT & Blåljusbilder

Två skjutna i Södertälje – ung man död

Uppdaterad
Publicerad

Två personer hittades skadade efter en skottlossning i Södertälje under torsdagskvällen. Strax efter 22 bekräftade polisen att en 19-årig man har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Larmet om skottlossningen kom in kvart över sex på torsdagskvällen. Polisen påträffade strax två skadade personer i Saltskog i Södertälje.

Strax efter klockan 22 bekräftade polisen att en av de skadade, en 19-årig man, har avlidit. Den andra skadade, en 16-åring, vårdas alltjämt på sjukhus med allvarliga skador.

”Vill flytta”

SVT Nyheter är på plats i Södertälje där polisen har spärrat av ett område kring brottsplatsen.

– Det är mycket poliser i området, och många boende som går omkring och pratar och funderar över vad det är som har hänt, säger SVT:s reporter Helena Boman Brodie.

– Många säger att de här är fruktansvärt och att de vill flytta härifrån. 

Femte skottlossningen

Klockan 07.20 på fredagsmorgonen är ännu ingen gripen enligt polisen. En teknisk undersökning av brottsplatsen har pågått och kommer att fortsätta under dagen.

Skottlossningen är den femte i Södertälje på mindre än två veckor. Tre av dem har nu haft dödlig utgång. Sedan i februari har totalt sex personer dött efter skottlossning i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.