Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör lokalpolisområdeschef Caroline Aspegren om de senaste tidens skjutningar i Södertälje. Foto: SVT/Oscar Gyllander/TT

Ny skottlossning i Södertälje – en person död

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har skjutits ihjäl i Ronna i Södertälje. Skottlossningen är den fjärde på en vecka i Södertälje.

– Våldet har ändrat karaktär, säger lokalpolisområdeschef Caroline Aspegren.

19.41 fick polisen ett larm om en skottlossning i Ronna skola i Södertälje. En man i 40-årsåldern anträffades skadad på platsen och vid 22.30 bekräftade polisen att han dött av sina skador.

Flera hämtade till förhör

Polisen har stoppat och kontrollerat ett flertal personer i området och flera är också hämtade till förhör, skriver polisen på sin hemsida. Tidigt på söndag morgon berättar polisen att totalt fyra personer är anhållna i ärendet. Alltså att två till personer är misstänkta att vara inblandande.

Polisen kommer att ta hjälp av nationella utredare och förstärka sin närvaro i området.

– Våldet har ändrat karaktär. Vi har yngre gärningsmän. I Södertälje har de senaste skjutningarna skett på eftermiddagen och tidig kväll. Vilket vi inte sett tidigare, säger lokalpolisområdeschef Caroline Aspegren.

Fjärde skottlossningen på en vecka

Skottlossningen är den fjärde på en vecka i Södertälje. Senast under fredagskvällen avled en man i 20-årsåldern efter skottlossning, också då i Ronna.

– Det är för tidigt att säga om de har något samband. Vi kartlägger målsägare och deras närmaste krets, säger Caroline Aspegren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.