Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när bilen kör med blinkande ljus på E4:an i klippet. Foto: polisens förundersökning

Lekte polis på motorvägen – se när bilen stoppas

Publicerad

En man i 40-års åldern döms nu till böter efter att ha kört en vanlig personbil med blinkande blåljus på E4:an vid Södertälje. Enligt domen har privatbilen kört efter och blinkat mot en av Försvarsmaktens lastbilar. Se när han stoppas i videon ovan.

Det var en söndagmorgon i mitten av januari som polisen fick in larmsamtal om att en privatbil körde med blinkande ljus på E4:an. Han ska enligt förundersökningen ha följt efter en av Försvarsmakternas transporter. I förhör med polisen säger en av lastbilschaufförerna:

”Han körde med blinkande blåljus hela tiden och lade sig både framför oss och körde sedan av vid en avfart för att sedan komma upp bakom oss igen.”

Blåljusen ska förstöras

Mannen i 40-års åldern förklarar att han förstår att det kunde uppfattas som att han var polis. I förhör säger han att blåljusen installerades drygt en månad innan till en kostnad på 23 000 kr. Enligt mannen var avsikten inte att störa utan att hjälpa polisen i deras arbete.

Han döms nu till böter och de olagliga blåljusen ska förstöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.