Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Aida Arslanovic går igenom tre exempel där man trots en lång meritlista inom sport hamnat snett. Foto: Ur polisens förundersökning/ TT /SVT

Tre talanger som blivit kriminella och dömts för brott

Uppdaterad
Publicerad

Vi har tittat närmare på före detta idrottstalanger som hamnat i kriminella nätverk och dömts för brott.  I videon går SVT:s reporter igenom tre exempel där idrotten inte varit ett tillräckligt skyddsnät.

En tidigare ung basketspelare har bland annat dömts i ett förnedringsrån i Södertälje och en annan fotbollstalang i det uppmärksammade målet mot Vårbynätverket, som är inblandade i flera blodiga konflikter och även kidnappningen av rappartisten Einár.

SVT:s kartläggning visar att flera personer i länets kriminella gäng varit talanger och tävlat på hög nivå i olika sporter. Bland annat är en tidigare hockeyspelare nu inblandad i de senaste våldsdåden i Stockholm.

Se tre exempel på idrottstalanger som nu sitter dömda för grova brott i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och kriminalitet

Mer i ämnet