Livet bitch, årets pristagare av jämställdhetspriset. Grete Havnesköld, Marianne Mikhail, Noor Al-Sanatee, Ritta Said, Helga Fransson, Johanna Thor Foto: SVT

Livet bitch – 2019 års vinnare av jämställdhetspriset

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av jämställdhetspriset delas ut till ”Livet bitch”. En teatergrupp som brinner för jämställdhetsfrågan.

Livet bitch är ett kulturprojekt för tjejer mellan 13-25 år som fokuserar på att berätta historier från Södertäljetjejers perspektiv.

Helga Fransson, en av deltagarna i Livet bitch, berättar varför arbetet behövs.

– För att tjejer inte syns så mycket i Södertälje, det finns inte så många synliga platser här där vi får ta plats och berätta och bara vara oss själva. Därför är det så viktigt att vi får synas.

Motiveringen till priset som delas ut av kommunen, Telge AB, polisen och Länstidningen, lyder: ”Genom ett hårt och outtröttligt arbete för allas lika värde bedrivs kampen för jämställdhet i frontlinjen och vinnaren har tydligt profilerat sig för ett samhälle där alla ska ha samma möjligheter för att verka i det lokala kulturlivet. Engagemanget ger ringar på vattnet och möjligheter att i samverkan ta jämställdhetsarbetet ytterligare ett steg i rätt riktning.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer