Man hittad avliden på en villatomt i Södertälje – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades avliden på en villatomt i Rosenlund i Södertälje på söndagsmorgonen. Men redan under natten larmades polisen om en skottlossning i närheten, något som nu sätts i samband med händelsen. Polisen utreder ärendet som mord.

Det var boende i området som gjorde upptäckten vid åttatiden på morgonen. En man i 20-årsåldern hade hittats utanför en villa i Rosenlund, varpå man larmade polisen. När polisen kom till platsen konstaterades att mannen var död och att han hade utsatts för brott.

Tidigare under natten, strax efter midnatt, hade larmsamtal inkommit om skottlossning vid Södertälje kyrkogård. Polisen ryckte ut och gjorde vissa fynd på platsen, men hittade ingen person då.

Nu sätter polisen ihop villaägarnas obehagliga upptäckt på tomten med nattens larm.

– Det är väldigt nära geografiskt, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Ingen gripen

Polisen spärrade under söndagen av ett område runt fyndplatsen för teknisk undersökning. Strax efter klockan 16 hade avspärrningarna hävts.

Under söndagen genomförde polisen dörrknackning i området, bland annat för att få kontakt med eventuella vittnen som kan ha gjort iakttagelser.

Polisen har ännu inte gripit något person misstänkt för brott.

– Vi tittar alltid på vilka konflikter som kan ligga bakom sådana här händelser, säger Mats Eriksson.

Förtegna kring mordvapnet

Polisen är förtegen kring huruvida man hittat något potentiellt mordvapen ännu.

– Jag vill inte gå in på vilka fynd vi gjort, säger Eriksson.

Anhöriga till den avlidne är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.