Nykvarns kommun har upprättat ett lokalt kristeam för personal och anhöriga. Foto: SVT

Man skadade sex på äldreboende i Nykvarn – misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern boende på Lugnets äldreboende i Nykvarn greps natten mot söndag misstänkt för mordförsök. Enligt polisen ska han ha fått tag på ett tillhygge och skadat sex andra boende i åldrarna 80-90 år.

– Ingen har livshotande skador, säger Tove Hägg presstalesperson på Stockholmspolisen

Det var vid fyratiden natten mot söndag som polisen fick in larmet. En boende på Lugnets äldreboende i Nykvarn hade misshandlat sex andra personer som också bor på äldreboendet.

– Gärningsmannen har använt ett tillhygge. I nuläget har vi  inte mer att berätta utan hänvisar till den pågående utredning, säger Tove Hägg.

Under söndagen hölls polisförhör med de inblandade och en teknisk undersökning gjordes på äldreboendet. De skadade är kvar på sjukhuset men enligt polisen ska ingen av dem ha fått livshotande skador.

Polisen rubricerar ärendet som försök till mord, men mannen är även misstänkt för misshandel och olaga hot mot två av Lugnets anställda i samband med händelsen.

Kommunen: ”Oerhört tragiskt”

Nykvarns kommun upprättade snabbt ett lokalt kristeam för personal och anhöriga på äldreboendet.

– Det är oerhört tragiskt att detta kunde hända. Nu fokuserar vi på att stötta personal och anhöriga och låter polisen göra sitt jobb i utredningen, säger Veronica Östlin, tf Vård- och omsorgschef.

Kommunen vill dock inte kommentera vad som kan ha hänt eller om man på något sätt brustit i rutinerna.

– Jag kan inte uttala mig om det just nu. Vi avvaktar polisens utredning, säger Veronica Östlin i en tv-intervju med SVT Nyheter Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.