En man avled efter en skjutning i Hovsjö under natten till lördagen. Foto: Pontus Stenberg

Två skjutningar i Södertälje i natt – en död

Uppdaterad
Publicerad

En man har skottskadats och avlidit i Hovsjö, Södertälje, under fredagsnatten. Polisen har gripit en person och en stor polisinsats med bland annat helikopter har pågått under förmiddagen.

Polisen larmades till brottsplatsen vid halv tre natten till lördag där de hittade en man som blivit skjuten och var allvarligt skadad.

Mannen fördes till sjukhus och avled. Anhöriga har underättats.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen. Händelsen rubriceras som mord/dråp och under lördagsmorgonen hade två personer frihetsberövats. De frisläpptes och en tredje person greps och anhölls senare av åklagare, men sedan släpptes.

Ytterligare en skottskadad

Några timmar tidigare, vid 00.45 under fredagsnatten, larmades polisen av sjukhuspersonal då en annan skottskadad man kommit in till sjukhuset. Inledningsvis hade en person frihetsberövats och händelsen utreddes som grov misshandel, men under dagen ändrades rubriceringen till försök till mord och ingen är längre frihetsberövad i ärendet.

Vid lunchtid hade polisen avslutat den tekniska undersökningen. Mannen vårdas fortsatt på sjukhus, men skadorna bedöms inte vara livshotande.

Tittar på samband

Polisen arbetar nu med de båda händelserna och utreder om det kan finnas ett samband.

– Det är ännu för tidigt för att dra några sådana slutsatser, men vi tittar på det jättenoga, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Enigt åklagaren Ulf Sandström utreder man nu om alla skjutningar på senaste tid i Södertälje har en koppling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.