Man död – hittades skjuten i bil i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter att ha hittats skottskadad i en bil i Södertälje. Polisen har gjort flera beslag under kvällen och flera personer har hämtats in för förhör.

Under natten mot onsdagen hittade polisen en bil som tros ha använts i samband med mordet.

– Vi tror att en eller flera misstänkta personer färdats i den bilen, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Larmet om att en person skottskadats inkom 17.21 på tisdagseftermiddagen. Polisen bekräftar att en man avlidit efter att ha blivit skjuten. Anhöriga är underrättade.

– Vi har hämtat in flera personer för förhör. Ingen är gripen i det avseendet, men vi kommer hålla förhör med dem, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har sökt med helikopter i området och man går igenom material från övervakningskameror i jakten på en eller flera gärningsmän.

Misstänkt bil hittad i Tveta

Mannen hittades i västra Ronna och polisen förutsätter att det är samma plats som skjutningen har ägt rum. Ingen misstänkt har frihetsberövats. Polisen arbetar intensivt med utredningen och man söker en eller flera gärningsmän.

– Vi försöker skapa oss en bild av vad som skedde både innan och efter händelsen, säger Mats Eriksson.

Under natten påträffades en bil i Tveta, en bil som polisen tror användes i samband med brottet.

– Vi har kriminaltekniker på plats vid bilen och de kommer genomföra en kriminalteknisk undersökning. Troligtvis kommer det ske ett antal beslag i bilen i samband med det, säger Ola Österling.

Mannens nära anhöriga är underrättade

Polisen har pratat med folk i den mördade mannens närhet, både familj och vänner.

– Vittnen förhörs fortfarande och vi försöker få hjälp av övervakningskamerorna, säger Mats Eriksson.

Har ni hittat något mordvapen?

– Vi har gjort ett flertal beslag under kvällen, men vad det handlar om vill jag inte gå in på i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.