Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera poliser på plats i centrala Salem sedan en man hittats skadad under måndagseftermiddagen. Foto: STHLMNEWS

Man till sjukhus efter misstänkt mordförsök i Salem

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes under måndagseftermiddagen till sjukhus med helikopter, efter att ha blivit utsatt för ett misstänkt mordförsök i Salem.

En man i 35-årsåldern kom skadad in i en lägenhet i centrala Salem strax innan klockan tre på måndagseftermiddagen, och personer på adressen larmar 112. Mannen har en anknytning till bostaden.

– Vi vet inte än vad som har hänt och inte heller var händelsen skedde, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i Stockholm.

Personen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Polisen vill inte gå in på vad för typ av skador det handlar om, men säger att det inte rör sig om skottskador. Dock handlar det enligt polisen om allvarliga skador, men det finns inga uppgifter om att det ska vara livshotande.

Mannen opererades under måndagskvällen och är nu nedsövd.

Misstänker mordförsök

Polisen misstänker att en eller flera gärningsmän har utsatt honom för ett mordförsök, men ännu finns ingen misstänkt gärningsman.

– Vi har kontrollerat ett antal personer, men inte lyckats få fram en misstänkt, säger Daniel Wikdahl.

Polisen är på plats för dörrknackning och söker igenom området med hund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.