Foto: TT

Flickor sexuellt ofredade av 34-åring

Publicerad

En 34-årig man i Södertälje döms nu av tingsrätten efter att tio olika flickor eller kvinnor blivit sexuellt ofredade av honom.
Det yngsta av offren var bara fjorton år.

34-åringen, som är bosatt i Södertälje, letade upp en rad nummer på nätet och ringde upp tjejer/kvinnor i åldrarna 14 till 20 år. Flera av de målsägande fick ta emot hundratals med sms och telefonsamtal under en tid, oavsett tid på dygnet.

Av de tio målsägande kände mannen endast en av dem. De andra var dessutom bosatta i olika delar av landet.

Frågade om de var oskulder

Samtalen och sms:en följde i stort sett samma mönster: mannen frågade om de var oskulder, uppmanade till nakenhet, att de skulle gå iväg till avskilda rum och när det inte gick som han ville blev han hotfull i tonen. Han ska också ha stönat och pratat om sitt könsorgan under samtalen.

Enligt mannens egen berättelse ska han ha blivit misshandlad och hotad av personer som han tror är närstående till en av flickorna.

Döms på tre punkter

34-åringen döms nu av Södertälje tingsrätt på tre olika åtalspunkter: sexuellt ofredande, ofredande och olaga hot. Han har erkänt alla gärningar utom i ett fall.

Mannen fick genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och enligt den lider han av en allvarlig psykisk störning. Domen blir därför rättspsykiatrisk vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer