Visa alla (2)

Mer kameraövervakning – vad tycker du?

Publicerad

Omkring 50 övervakningskameror ska sättas upp i Stockholms län under våren. Kamerorna ska sitta permanent och polisen hoppas att det ska motverka kriminalitet. Men vad tycker du? Skriv i chatten!

SVT rapporterade · Mer övervakning i Södertälje – vad tycker du?

09.44
God morgon! Nu kör vi igång chatten. Kameraövervakningen kommer att öka, och frågan är vad du tycker om det?
09.49
Ja, gärna! Tack!
09.51
Jag tycker att det är bra och det kan komma till användning för en massa saker. Jag har ingenting att dölja för någon annan så jag klagar ej att det ska sättas kameror här och där.
09.52
Det är bra om det används på rätt sätt, men tror inte det kommer förhindra brott.
09.54
Jag tycker att det är bra.

09.57
Det finns väl statistik från andra länder som visar på om det leder till önskat resultat eller inte. Spontant tänker jag att fartkameror har en viss effekt så därför kanske även den här typen av bevakning kan ge goda resultat.
09.57
Kameraövervakning förhindrar mycket stor del av brott mot privatpersoner och butiker. En vanlig medborgare som inte har något att dölja, får det bara bättre.
09.58
Kameraövervakning är alltid dåligt. Vinsten måste vägas mot integritetsintrånget; är det rimligt att filma tusentals oskyldiga personer för att fånga en skyldig?
09.58
Ju bättre övervakning i alla former, ju större trygghet - så självklart skall dom sättas upp.
09.58
Absolut rätt! Borde ha satts upp för många år sedan. Fördelarna för samhället är större än nackdelarna. Har en inget att "dölja" eller om en beter sig normalt, finns ingen anledning att oroa sig för integriteten. Kamerorna ger trygghet för människorna och ett viktigt verktyg för polisen att reda ut brott. Det kan också förebygga brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer