Det blev bara två sportlovsdagar med skidåkning i Ragnhildsborgsbacken. Nu tvingas Friluftsfrämjandet stänga backen på grund av mildvädret. Foto: Ann Sehlin/SVT

Mildvädret tvingar Ragnhildsborgsbacken att stänga

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara skidskoleavslutning och skidåkning över första sportlovshelgen i Ragnhildsborgsbacken. Från måndag tvingas Friluftsfrämjandet stänga backen på grund av senaste tidens mildväder.

Förra vintern var mild och då kunde Firluftsfrämjandet inte öppna Ragnhildsborgsbacken alls. Desto större glädje blev det därför när man kunde öppna backen i slutet av januari i år när snön och kylan infann sig. Men lagom till sportlovet blir det ett abrupt slut på säsongen.

Hade hoppas på sportlovet

– Nu hoppas vi att backen håller hela sportlovsveckan, sade Susanna Åkerlund, skidlärare på Friluftsfrämjandet till SVT när vi besökte backen på lördagen.

Men sent på lördagskvällen kom beskedet att söndagen alltså blir sista skiddagen för säsongen i Södertälje.

”När det gäller sportlovet så är tyvärr inte vädret med oss och det betyder att vi inte kan hålla öppet under sportlovet.”, skriver Friluftsfrämjandet på sin hemsida.

Hör vad några av de sista besökarna i backen tyckte om årets skidåkning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba, Ima och Filippos inledde sportlovet med en tur till Ragnhildsborgabacken. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer