Ministern vid katedern. Foto: SVT

Ministerbesök på Täljegymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Idag talade samordnings-och energiminister Ibrahim Baylan (S) för elever och lärare på Täljegymnasiet om hur viktigt det är med utbildning. Men eleverna tog snabbt över taktpinnen.

Ett flertal elever och lärare samlades i ett klassrum idag för att ställa frågor och lyssna på ministern Ibraihm Baylan (S).

Förvånad minister

Agendan för dagen var att låta eleverna diskutera och säga sina åsikter om vad de tycker om den svenska utbildningsplanen.

– Det som förvånade mig var att diskussionen i klassrummet var helt annorlunda än vad den politiska diskussionen är.

– Eleverna tyckte att motivation och diskussion är en viktigare del än prov. Vilket inte alls framhävs under politiska diskussioner, säger Ibrahim Baylan.

Tar du till dig elevernas åsikter?

Självklart. Vi vet att vi har bekymmer men kan vi motivera eleverna så får vi också bättre resultat, vilket gynnar alla, säger han.

”Här finns en stor blandning”

Ibrahim Baylan besökte just Täljegymnasiet på grund av den multikulturella blandningen i staden och i skolan.

– Först och främst är det så att här finns en stor blandning av olika etniciteter och bakgrunder, det är en väldigt intressant skola. Det är även en gymnasieskola som regeringen satsar direkt på, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.