Polisen utreder nu misshandeln som hatbrott Foto: TT

Genetaöverfall utreds nu som hatbrott

Uppdaterad
Publicerad

Gärningsmännen frågade offret om han var homosexuell och kallade honom för bögjävel i samband med misshandeln. Polisen utreder därför händelsen som ett hatbrott.

Nu rubriceras misshandeln som skedde i Geneta som hatbrott. Det var i fredags som Gabriel Chabo misshandlades mitt på ljusa dagen i Geneta.

– Brottsoffret säger att misshandeln skedde på grund av hans engagemang i hbtq-rörelsen, säger Shari Tingman som arbetar inom regionala utredningsenheten för demokrati-och hatbrott. 

Shari Tingman arbetar inom regionala utredningsenheten för demokrati-och hatbrott. Foto: Polisen

Kallade offret för bögjävel

Att misshandeln nu utreds som hatbrott beror på att gärningsmännen frågade Gabriel Chabo om han var homosexuell och kallade honom för bögjävel i samband med händelsen. Brottsoffret Gabriel Chabo sa till polisen att han blev misshandlad på grund av att han är aktiv i hbtq-rörelsen. 

– Det är nog vanligare än vad man tror att misshandel sker i hatbrottssammanhang, säger Shari Tingman. 

Inga misstänkta

Polisen ska nu se om det finns övervakningskameror på platsen där misshandeln skedde. Polisen ska även hålla nya förhör med offret och se om det finns vittnen som kan ha sett något.

– Vi har ännu inga misstänkta gärningsmän, säger Shari Tingman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer