Gabriel Chabo slogs blodig på en parkering i Geneta. Foto: Privat

Misshandlades och kallades bögjävel

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Chabo blev misshandlad mitt på ljusa dagen i Geneta. Nu berättar han om händelsen, som polisen kan komma att utreda som hatbrott.

Det var strax efter 12 på fredagen som Gabriel Chabo och hans släkting var på en parkering i Geneta i Södertälje.

Vaknade upp på sjukhus

Flera män kom fram till honom och frågade om han är homosexuell, de betedde sig aggressivt och sa att de ville ha pengar. De kallade honom också bögjävel och tog sedan till våld.

– De dunkade mitt huvud mot bildörren och jag började blöda. Sedan minns jag bara att jag vaknade upp på sjukhuset, säger han.

Berättar om andra hot

Han är aktiv inom hbtq-rörelsen och han säger att han den senaste tiden har blivit hotad på grund av det.

– Det är mycket på nätet, folk som frågar varför jag umgås med kändisar som är homosexuella och säger att det betyder att jag ligger med dem. Det är många i Södertälje som inte kan acceptera hbtq-personer, jag är rädd och funderar på att flytta härifrån, säger han.

En polisanmälan är gjord och händelsen kan komma att utredas som hatbrott.

– Han tror ju att det är därför som han har blivit utsatt och ärendet kan komma att utredas av polisens hatbrottsgrupp, säger polisens stationsbefäl Peter Lindberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer