Polis och räddningstjänst är på plats och inväntar bombgruppen för undersökning av föremålet. Foto: Sthlm news

Misstänkt farligt föremål hittat i bil i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades i en personbil i Ronna i Södertälje under onsdagskvällen. Fyra personer har anhållits under natten. De är i nuläget misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är de som fanns i bilen, förare och passagerare, säger Towe Hägg på polisen.

Det var i samband med att polisen stoppade och kontrollerade en personbil vid 20-tiden på onsdagskvällen som föremålet upptäcktes. Polisen har under natten kontrollerat föremålet, personbilen, dess förare och passagerare. Det misstänkta föremålet har flyttats och undersöks nu vidare på annan plats. Ännu vid 06-tiden var man inte klar med undersökningen.

Platsen avspärrad

Platsen kring fordonet spärrades av och förbipasserande trafik påverkades under flera timmar.

– Vi blev uppringda av polisen 21.05 och då sa man att man hade en gripit en person och att det fanns ett uttalat hot om en bilbomb, säger Roger Magnusson, operativ chef för Södertörns brandförsvarsförbund.

– Då ville man ha oss på stand by i närheten och avvakta i väntan på bombgruppen, fortsätter han.

Flera personer gripna

Brandstyrkan på brandstationen i Södertälje åkte ut till platsen när bombgruppen genomförde sin insats under natten. Inför bombgruppens arbete på platsen fanns inga uppgifter om att boende skulle evakueras.

– Jag har inga uppgifter på att det kommer behövas, men de som bor i närheten kanske kommer få information om att man inte ska stå i fönstret och titta när bombgruppen undersöker föremålet, säger Towe Hägg.

Föremålet flyttat

Vid 03-tiden var polisen klar med sitt arbete på platsen. I och med det finns det nu ingen begränsning för fordonstrafiken på Robert Anbergs väg. Polisen uppger att det inte har hittats fler misstänkta explosiva varor vid den undersökningen som nu är avslutad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.