Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen var på plats i Västergård under söndagskvällen på grund av ett misstänkt mord. Foto: Swepix

Misstänkt mord i Södertälje – kvinna anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades under söndagen död i ett trapphus i Västergård i Södertälje. En kvinna greps senare i en lägenhet i samma hus och är nu anhållen misstänkt för mord.

Larmet kom vid 16.30-tiden på söndagseftermiddagen då en man hittades död i ett trapphus i Västergård. Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning på platsen men det råder oklarheter om vad som har hänt, däribland dödsorsaken.

I larmet till polisen nämndes det att ett bråk ska ha pågått i huset men om det har med mannens död att göra ska utredningen visa.

– Vi utesluter inte att han har ramlat i trappuppgången. Frågan om dödsorsaken är något av det viktigaste som förundersökningen ska ge svar på, sa polisens presstalesperson Ola Österling till TT på söndagskvällen.

Kvinna anhållen

En kvinna greps misstänkt för inblandning i dödsfallet då brott inte gått att utesluta. Under natten har åklagare beslutat att anhålla kvinnan efter att misstankarna mot henne stärkts.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.