Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Skottlossning i källare i Södertälje – man i 20-årsåldern skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev natten mot måndagen skjuten i en källare i ett bostadshus i Hovsjö i Södertälje. Polisen utreder händelsen som försök till mord. Ingen person har gripits.

Mannen fördes till sjukhus och ska varit vaken och talbar och utan livshotande skador.

Polisen har påbörjat dörrknackning i det bostadshus där skjutningen ägt rum samt under natten kontrollerat flera personer i området och pratat med vittnen. Vid sjutiden på måndagsmorgonen var polisen fortfarande på plats men avspärrningarna runt brottsplatsen hade hävts.

Våldsspiralen i Södertälje

– Vi kommer ha utökad närvaro i området, dels för att svara på frågor och samarbeta med kommunen men också för att bistå utredningspersonalen om någon uppgift behöver kontrolleras, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Ingen person har gripits. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Sjätte skjutningen på kort tid

Huruvida skjutningen har kopplingar till de flertalet skjutningar som ägt rum i Södertälje den senaste tiden vill polisen inte kommentera.

– Det är för tidigt att säga något om nu. Som alltid måste man jobba för att säkra så mycket information som möjligt och sen får man se om det finns likheter med andra händelser i närtid, säger Towe Hägg.

Den senaste tiden har det skett flera skjutningar i Södertälje och polisen har fått nationell förstärkning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar SVT:s reporter Aida Arslanovic mer om de unga männen i våldsspiralen. Foto: Maja Flygt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet