David Winerdal (KD) Foto: SVT

Mitt i förhandlingarna – KD byter gruppledare: ”Fick beskedet i går”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i eftervalsarbetet med intensiva förhandlingar mellan partierna väljer Kristdemokraterna i Södertälje att byta gruppledare. David Winerdal som lett partiet den senaste mandatperioden petas från posten. Ny gruppledare blir i stället Anna-Tuulia Syrjänen.

– Jag fick beskedet i går kväll och jag har egentligen inte så mycket att säga, säger David Winerdal till SVT Nyheter Södertälje på fredagsmorgonen.

Winerdal fick beskedet på ett ordinarie styrelsemöte på torsdagskvällen dit han var kallad för att redovisa hur förhandlingarna om det politiska styret går. Nu blir det i stället ett nytt namn som får ta dessa förhandlingar vidare.

Valet 2022 Södertälje

Syrjänen tar över

– Det är glädjande att vi i dag utsett Anna-Tuulia Syrjänen att leda och utveckla vårt politiska arbete i Södertälje. Anna-Tuulia har ett stort engagemang och är respekterad inom Kristdemokraterna, säger partiets ordförande Robert Halef i ett pressmeddelande.

I tisdags meddelade David Winerdal (KD) att partiet inte vill styra med Moderaterna med passivt stöd från Sverigedemokraterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när KD ger besked om att inte styra med högerblocket och hur han då tänker sig att nuvarande styre ska kunna fortsatta styra i minoritet. Foto: Klara Klintbo Skilje/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Södertälje

Mer i ämnet