Foto: Håkan Hall

Moderat lämnar partiet i protest efter dold idéskiss

Uppdaterad
Publicerad

Flera partimedlemmar bad om att få se den nya skissen över det planerade bostadsområdet på Älgbostad – men det fick de inte.

Planerna på Älgbostad väcker känslor, nu väljer moderaten Anders Wallenberg att lämna partiet i Nykvarn och sina politiska uppdrag i kommunen. Anledningen ska vara att frågan har skötts dåligt och att allmänheten har haft en för dålig insyn i projektet, det skriver Länstidningen.

Ändrad idéskiss lämnades inte ut

På medlemsmötet framkom information om att arkitekten hade ändrat sin tidigare idéskiss för Hökmossbadet, området intill Älgbostad. När Anders Wallenberg bad om att få se ändringen så fick han nobben.

– Man sade: ”Vi ska inte ha ut det till pressen. Då blir det bara debatt.” Men det är ju en jäkla inställning. Vad är det för sjukt i frågan om man inte vill att den når allmänheten? säger Anders Wallenberg till Länstidningen.

Anders Wallenberg, som nu lämnar sitt uppdrag som ledamot i Valnämnden, har tidigare anklagats för jäv då han bor i det planerade området. Men han säger till Länstidningen att han inte talar för egen sak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.