Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om MP:s förslag i videon ovan. Foto: SVT

MP:s valutspel: Inför lokalt SL-kort för Södertälje och Nykvarn

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet vill införa ett nytt SL-kort som enbart gäller i Södertälje och Nykvarn. Det nya kortet skulle bli billigare och det nuvarande kortet kommer också finnas kvar.

Resemönstret i Södertälje och Nykvarn ser annorlunda ut jämfört med resten av länet – det är fler som bara reser lokalt, enligt Anton Fendert som är toppkandidat för Miljöpartiet i Region Stockholm. Därför presenterar MP nu ett vallöfte att införa ett billigare SL-kort som gäller i Södertälje och Nykvarn. Det nuvarande kortet skulle dock finnas kvar till samma pris.

”Kommer bli dyrare”

Kristoffer Tamsons (M) som är trafikregionråd i Stockholm är dock kritisk. Han tror att fler kommuner kommer vilja gå samma väg och införa ett lokalt SL-kort, han menar också att det nuvarande kortet skulle behöva bli dyrare med ett sådant system.

– Det kommer bli dyrare än i dag för du måste ju ta pengarna någonstans ifrån om du ska dumpa priserna lokalt, då kommer resorna över kommungränsen bli mycket dyrare, säger Kristoffer Tamsons.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer