Regnbågsflagga. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nu kommer prideparaden till Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin hålls en prideparad i Södertälje. Invigningstalare är kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner.

I fjol deltog Södertälje kommun i Stockholm Pride för första gången. Och i år, den 20 maj, anordnas den första prideparaden någonsin i Södertälje. Bakom initiativet står RFSL Södertälje – som passar på att hålla festivalen i anslutning till att riksorganisationen RFSL har sitt förtroenderåd i kommunen.

LÄS MER: Prideflaggorna utanför stadshuset nedklippta

 – Jag är glad över detta lokala initiativ. I Södertälje ska vi ta vara på den styrka och kompetens som finns hos varje enskild och unik människa. En prideparad är efterlängtad av många som vill visa att alla är välkomna här, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, som ska invigningstala.

RFSLs förtroenderåd

Förtroänderådet är en plattform för fördjupad sexualpolitisk diskussion. Förtroenderådet syftar till att skapa ett politiskt forum för medlemmar att mötas året mellan RFSL:s kongresser.

Källa: Södertälje kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.