”Det kommer säkert vara utmaningar” säger Anders Pramborn på Lideta hälsovård. Foto: SVT/Lideta hälsovård

Järna vårdcentral rustar för tusentals nya patienter

Uppdaterad
Publicerad

På fredag stänger Vidar vårdcentral och alla patienter som varit listade där kommer i fortsättningen få vända sig till Järna vårdcentral. Nu rustar man för att klara av att ta emot cirka 4 500 nya patienter.

Som SVT tidigare har rapporterat innebär konkursen av Vidar vårdcentral slutet för den antroposofiska vården i Järna.

Nu överlåter man verksamheten till Järna vårdcentral och alla patienter listas automatiskt om dit.

Vidarkliniken

– Vi bedriver redan en fullskalig vårdcentral i Järna och vi ser nu över vilket personalbehov de nya patienterna från Vidarklinikerna kommer innebära. Därefter kommer vi troligen utlysa nya tjänster, säger Anders Pramborn, affärsområdeschef på Lideta hälsovård som driver Järna vårdcentral.

Exakt hur många fler som kommer att behöva anställas är ännu oklart.

Väntar utmaningar

Enligt Anders Pramborn fick Järna vårdcentral beskedet från Region Stockholm i måndags om att patienterna kommer skrivas över till dem.

– Vår ambition är att kunna erbjuda Järnaborna en god och tillgänglig vård. Sedan ska man inte sticka under stol med att det säkert kommer vara utmaningar i ett inledande skede, men vi kommer arbeta stenhårt för att kunna erbjuda en kvalitativ och tillgänglig vård.

Kan man, som tidigare patient hos Vidar vårdcentral, känna sig lugn över att få plats och bli omhändertagen hos er nu?

 – Ja absolut, men i ett inledande skede är det säkert utmaningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vidarkliniken

Mer i ämnet