Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Södertälje kommun kommer att ta över slussholmen när Trafikverket är klara med bygget. Hör mer om planerna i klippet. Foto: SVT

Nu ska kullen jämnas med marken – här är planerna för Slussholmen

Publicerad

Slussbygget har pågått sedan 2016 och efter flera turer tog Trafikverket över projektet från Sjöfartsverket. Nu händer det en hel del vid slussen, bland annat ska kullen rivas för att i första hand göra mer plats åt byggarbetet.

Projektet är dock långt från klart. Planen var att slussen skulle vara färdigbyggd till 2025, men som det ser ut nu kommer vissa arbeten att behöva utföras även under 2026.

– Det är en realistisk tidsplan, men det finns alltid något som kan sätta käppar i hjulet, säger Tobias Kednert, projektledare vid Trafikverket.

Skyddsrum rivs bort

Kullen består inte enbart av jordmassa utan det finns även ett skyddsrum som också kommer att rivas bort. Skyddsrummet har dock inte varit i bruk på många år.

När Trafikverket är klar med bygget kommer Södertälje kommun ta över och bygga om Slussholmen. Bland annat ska den befintliga vägen flyttas.

Hör mer i videon om hur Slussholmen är tänkt att se ut och när arbetet kommer vara klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.